Huidige weer

3 °C
Regen

Nieuwsbrief

Zoeken

Beleef meer met een gids erbij!

Natuurlijk kunt u Hulst met uw groep op eigen gelegenheid verkennen, maar uw uitstap wordt nog interessanter en leuker met een gids er bij. De gidsen kennen de verborgen plekjes waar u nooit zou komen, de lokale geheimen waar u geen weet van heeft, de verrassende andere routes om op de plaats van bestemming te arriveren. Zij geven u informatie over het landschap, de natuur, gebouwen, historie, economische activiteiten, streekverhalen en streekgerechten. De gidsen voegen wat extra's toe en maken de wandelingen en groepsdagtochten voor zowel jong als ou gezellig, apart en avontuurlijk. Wenst u een tocht in Duitse, Engelse of Franse taal? Ook dit is mogelijk. Ons professionele gidsenteam is zeven dagen per week beschikbaar op de tijd die u wenst.

 • Historische stadswandeling

U wordt meegenomen door een ervaren gids op ontdekkingstocht door de stad en u komt alles te weten over de historie van Hulst. Duurt 1 1/2 tot 2 uur, kosten €93,-

 • Vestingwandeling

De stad kan ook bekeken worden vanaf de vestingwal. Een stevige wandeling over de 3,5 km lange vestingwal met uitleg over de verdedigingswerken van een gids. Duurt   1 1/2 tot 2 uur, kosten €93,-

In juli en augustus is er iedere zondag een open Vestingwandeling om 15.30 uur. Kosten €3,50 p.p. vooraf te reserveren en voldoen aan het VVV kantoor te Hulst. Voorafgaand aan de wandeling is er een open torenbeklimming im 14.30 uur. Ook hiervoor dient u te reserveren aan het VVV kantoor. kosten €4,50 p.p. Een combinatie van de twee is €7,00.

 • Torenbeklimming

De 60 meter hoge kerktoren beklimmen is een avontuur op zich. Langs smalle trappen, begeleidt door een gids,  klimt u naar boven om daar van het weidse uitzicht te genieten. Ondertussen wordt u op de hoogte gebracht van de geschiedenis van deze machtige toren. Duurt 1 1/2 tot 2 uur, kosten €91,50 max.12 personen.

In de maanden april, mei, juni en september is er iedere eerste zondag van de maand om 13.30 uur een open torenbeklimming. Hiervoor dient gereserveerd te worden, kosten €4,50, vooraf te betalen aan VVV kantoor Hulst. In juli en augustus is er iedere zondag een open torenbeklimming om 14.30 uur met aansluitend een Vestingwandeling om 15.30 uur. Ook hiervoor dient gereserveerd te worden. Kosten €4,50 voor de torenbeklimming en €3,50 voor de vestingwandeling, vooraf te voldoen aan het VVV kantoor Hulst. Een combinatie van de twee is €7,00.

 • Sneukelroute/Atelierroute

Sneukelen betekent snoepen of proeven. U gaat op sneukelroute door de vesting met onderweg hier en daar proeverijtjes bij ambachtelijke ondernemers. Vaak wordt deze route gecombineerd met ateliers. Duurt 2 uur, kosten €135,-, max. 15 personen

 • Archeologische excursie Nieuwe Bierkaai

Een rondleiding door het plan De Nieuwe Bierkaai, waarbij u teruggaat in de geschiedenis en een kijkje neemt in de archeologische vondsten die bij de uitgraving van de haven in 2011/2012 zijn bovengekomen. Vervolgens wordt de totstandkoming van het nieuwe bouwproject uiteengezet. Ook is een vakgerelateerde wandeling mogelijk o.l.v. een specialist Ruimtelijke Ordening van de gemeente.

 • Beeldenroute

Bent u geïnteresseerd in kunst en wilt u de verhalen achter de talrijke beelden kennen die u in Hulst aantreft, dan kan een gids u tijdens een wandeling daar alles over vertellen. Duurt 2 uur, kosten €93,-

 • Willibrordusbasiliek, Molen, Reynaert, Museum

Indien u specifiek geïnteresseerd bent in één van de historische monumenten of het Middeleeuws dierenepos Van den Vos Reynaerde, kunnen de gidsen u zeer gericht op dat speciale onderwerp een boeiende rondleiding geven. Duurt 1 1/2 tot 2 uur, kosten €93,-. Voor een bezoek aan het museum komen er nog de entreekosten á €2,50 volw, €1,50 kind 6-12 jr, voor 65+ en groepen boven de 10 pers €1,50 pp. Voor het bezoek aan de koorkerk in de Basiliek wordt €1,00 per persoon in rekening gebracht.

 • Op Maat gemaakt

Het is mogelijk een excursie te doen met specifieke wensen, een quiz, spel of met een bepaald thema. Onderweg een koffiestop maken of een combinatie van verschillende genoemde wandelingen. Vraag hiernaar bij het VVV kantoor.

 • Hulst op de fiets!

Een stadsgids neemt u mee buiten de vesting Hulst, om het zo eens van een andere kant te bekijken. De mooiste plekjes worden bezocht. lees verder

 • Excursie Verdronken Land van Saeftinghe

Bent u sportief en avontuurlijk ingesteld en/of heeft u interesse in de natuur, dan is een bezoek aan het grootste brak-watergebied van West-Europa een must. Dit 3500 ha grote unieke natuurgebied, bestaande uit slikken en schorren, bezit een rijke flora en fauna. Het Verdronken Land van Saeftinghe trekt jaarlijks zo'n 11.000 bezoekers. Door de verraderlijke getijdenwerking is het verboden om dit gebied op eigen houtje te bezoeken. Begeleide wandelingen in het Verdronken Land worden echter met grote regelmaat georganiseerd. Voor alle niet-wandelaars, die toch nader willen kennismaken met het unieke landschap , is het bezoekerscentrum een waardig alternatief. Het bezoekerscentrum herbergt een schitterende tentoonstelling, die alles wat u aan de andere kant van de dijk in het natuurgebied kunt ontdekken, zo getrouw mogelijk nabootst. Alle vragen over begeleide wandelingen en/of het bezoeken van het bezoekerscentrum kunt u richten aan : Bezoekerscentrum Saeftinghe Emmaweg 4 4568 PW Nieuw Namen (Emmadorp) Tel.: (0114) 633110 email bcsaeftinghe@hetzeeuwselandschap.nl  Voor de openingstijden raadpleeg de website. Toegangsprijs : euro 2,00 per persoon, kinderen €1,00.

 • De Mr.van der Heijden groeve

In het uiterste zuid-oosten van de gemeente ligt het grensdorp Nieuw Namen, internationaal bekend vanwege het feit dat er oud Pleistoceen zand aan de oppervlakte komt, dat door de zee is afgezet. De Meester van der Heijden Groeve in Nieuw Namen is de enige plaats in Europa waar de scheidslijn tussen het pliocene en het pleistocene tijdperk zichtbaar is. Vele fossielen getuigen hiervan. De zandlagen in de groeve zijn drie miljoen jaar geleden ontstaan door afzettingen vanuit zee. Daarmee is de Meester van der Heijden Groeve in Nieuw Namen het oudste stukje strand in Zeeland. Bijzonder zijn de gevonden fossiele zeeëgels en de middeleeuwse waterleidingbuis, gemaakt uit een stam van een eik. Een bezoek aan de groeve is dan ook zeker de moeite waard ! De  groeve is dagelijks geopend van april t/m oktober tussen 09.00 en 17.00 uur. Voor nadere info en boekingen van een gids kunt u contact op nemen met Staatsbosbeheer Zeeuws Vlaanderen 0115-482806.

 • Busexcursie Oost Zeeuws Vlaanderen

Onze gidsen nemen u mee om het prachtige Oost Zeeuws Vlaanderen te laten ontdekken vanuit de touringcar. Tijdens de rondrit vertellen laten ze u de schilderachtige dorpjes, de dijken en kreken en natuurlijk de getijdengebieden aan de Westerschelde zien. Onderweg kan een lunch- of koffiestop worden gemaakt. Daarna nog een bezoekje aan Hulst en u heeft een complete dag weg met uw vereniging. Informeer naar mogelijkheden en prijzen bij het VVV kantoor te Hulst.

 • Verken de Hedwigepolder

Ook benieuwd naar die veelbesproken Hedwigepolder? Onze gidsen vertellen u er alles over. Mogelijk met eigen vervoer of wij kunnen een bus voor u regelen. Wilt u op eigen gelegenheid een kijkje gaan nemen? dan is er op het VVV kantoor een wandelroute door het gebied beschikbaar.

  Voor info en boeking: VVV kantoor Hulst +(31)114 315221 of hulst@vvvzeeland.nl