Huidige weer

21 °C
Helder

Nieuwsbrief

Zoeken

Hulst is lid van de vereniging van Nederlandse Vestingsteden en heeft, net als de andere vestingsteden, met het oog op de dagtoeristen een Vesting arrangement samengesteld. Er is zoveel te ontdekken in deze historische steden, dat een daguitstap zeker de moeite waard is. UIteindelijk kan er door de VVV Zeeuws Vlaanderen altijd een dag naar uw wens worden ingevuld.

Eén van de mogelijke programma's:

10.00 uur
ontvangst met een hoffelijke koffie en majestueus gebak

10.45 uur
De Vestingstad wordt bezocht volgens de monumentenroute Hulst, verkrijgbaar bij het VVV kantoor, Steenstraat 37, Hulst. De geschiedenis van de vestingwallen met de talloze versterkingen, stadspoorten, buitenwallen etc. komen volop in beeld. De historische binnenstad en de rondom liggende Binnenveste zorgen voor mooie panorama's vanaf de wallen.

12.30 uur
Een stevige lunch volgt in één van de talrijke etablissementen die de bourgondische Vestingstad rijk is.

13.30 uur
De fietsen staan klaar bij het VVV kantoor(te huur) en de Staats Spaanse linies Route wordt gereden. Voormalige forten en oude linies zijn de overblijfselen van een jarenlange strijd tussen de Noordelijke (Staatse) en de Zuidelijke (Spaanse) Nederlanden. De Staas Spaanse Linies route is verkrijgbaar op het VVV kantoor. U kunt er ook voor kiezen uw eigen fietsen mee te brengen.

15.30 uur
De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden in Vestingstad Hulst.

Info en Boeking:
VVV Zeeuws Vlaanderen, locatie Hulst
Steenstraat 37
4561 AR Hulst
Tel: +31 114 315221
email: hulst@vvvzvl.nl