Huidige weer

3 °C
Regen

Nieuwsbrief

Zoeken

z vl

Op de pedalen langs de Staats Spaanse Linies aan weerszijden van de grens. Tijdens een fietstocht door Het Land van Hulst doorkruis je de cultuurhistorische verdedigingslinies uit de 80-jarige Oorlog, met prachtige natuurgebieden aan weerszijden van de grens met België. 

 

Driedaags grensoverschrijdend fietsarrangement 

Dag 1
Je komt aan bij een hotel of B&B naar keuze. Daar ontvang je een welkomstdrankje en een welkomstpakket met de fietsroutes. Als je zin hebt, kun je meteen op de fiets stappen voor een tochtje richting Lamswaarde en terug, zo’n 25 km. Wil je de eerste avond niet in het hotel eten, dan biedt de Vestingstad Hulst volop mogelijkheden. Bijvoorbeeld bij restaurants met toepasselijke namen als de Vest, Ravelijn, of Napoleon.

Dag 2
Na het ontbijt is het tijd voor de ongeveer 50 km tellende tocht ‘Langs de Schelde’. Je komt onder meer langs natuurgebied Groot Eiland (zoetwatermoerassen en kreken), , de Westerschelde, de werken aan Plan Perkpolder en de historische boerderij Onderste Boven. Ook onderdeel van de rondrit zijn het schilderachtige getijdenhaventje van Paal en het Verdronken Land van Saeftinghe – het grootste schorrengebied met brak water van Europa.
Bij Fort Zandberg ga je de Liniedijk op en passeer je Fort de Grote Rape en Fort Moersschans, allen onderdeel van de Staats Spaanse Linies.

Dag 3
‘Op strooptocht met Reynaert’ is de route die vandaag op je wacht, een boeiende combinatie van natuur en cultuur door het Land van Reynaert de Vos. Je rijdt door de Clingse bossen en het Stropersbos over de grens. Je ontdekt de kunstsite Verbeke Foundation. De unieke Meester van der Heijden-groeve, waar aardlagen uit het Plioceen-tijdperk te bezichtigen zijn, ligt eveneens op de route.

Enthousiast? Boek dan nu snel dit arrangement en ontvang als lezer van Fort! gratis de folder Monumentenwandeling in Hulst, inclusief route en plattegrond.
 
Inclusief
-Welkomstdrankje
-2 x overnachting
-2 x ontbijt
-1 x 3-gangen diner (alleen bij hotelboeking)
-Welkomstpakket met Fietsknooppuntenkaart Zeeland Zuid, routebeschrijvingen van de fietstochten, tips voor leuke en lekkere pauzemomenten onderweg.
-Administratie- en reserveringskosten

Hotel of B&B?
Je kunt kiezen uit: Hotel Hulst  of één van de vele B&B’s die de gemeente Hulst rijk is

Prijzen
Hotelarrangement: 97,50 p.p.
B&B-arrangement: 77,50 p.p.
Op basis van een tweepersoonskamer. De toeristenbelasting is 0,75 p.p.p.n. en betaal je ter plaatse. Aankomst dagelijks mogelijk van april t/m september.

Contact:
Telefoonnummer: 0114-315221
E-mail: hulst@vvvzeeland.nl