Huidige weer

4 °C
Regen

Nieuwsbrief

Zoeken

Arrangementen

 

Soms moet je er gewoon even tussen uit. Even op adem komen, en een mooie streek ontdekken. Wie naar Hulst Vestingstad komt, zal ontdekken dat er veel meer is dan alleen de vestingstad. Hulst ligt in Oost Zeeuws Vlaanderen en kent ook vele bezienswaardigheden buiten de vesting. Het is daarom ook zeker de moeite een aantal dagen te verblijven. Een uitstap naar ons Vlaamse achterland is vanuit Hulst ook mooi meegenomen. Op een half uur sta je b.v. in Antwerpen op de Grote Markt. Maar voor wie niet graag met de auto rijdt, is er een prima busverbinding de zgn. lijn 19. Gent en Brugge liggen in de nabijheid en zeker ook de moeite waard om te bezoeken.  Voor de meerdaagse cultuur historische bezoeker van Hulst hebben we een tweetal arrangementen samengesteld t.w. het " Mooiste Vestingstad arrangement" en het "Op den Buiten arrangement". Voor wie graag sportief bezig is en van de mooie diversiteit van het Zeeuwse landschap wil genieten, in alle rust en ruimte, heeft Hulst i.s.m.  de B&B's en hotels een 3-daags fietsarrangement "In Geuren en Kleuren"  samen gesteld. Hulst is aangesloten bij de Vereniging Nederlandse Vestingsteden , hiervoor is een dagarrangement samengesteld. Hieronder even de diverse arrangementen op een rijtje:

z vl

Op de pedalen langs de Staats Spaanse Linies aan weerszijden van de grens. Tijdens een fietstocht door Het Land van Hulst doorkruis je de cultuurhistorische verdedigingslinies uit de 80-jarige Oorlog, met prachtige natuurgebieden aan weerszijden van de grens met België. 

001 Grenspaal

Prachtige kreken en natuurgebieden doorkruisen het Oost-Zeeuws-Vlaamse polderlandschap. De machtige Westerschelde is altijd dichtbij. Te midden van al dit natuurschoon liggen pittoreske stadjes en dorpjes, ieder met hun eigen charme en boeiend verleden. En vergeet het prachtige Vlaamse achterland niet! Cultuursteden zoals Brugge, Gent en Antwerpen liggen op een steenworp afstand. Het Land van Hulst, een streek die Zeeuws is, maar waar vanuit het zuiden een Vlaamse wind waait. De invloed zorgt voor gemoedelijkheid en een Bourgondische sfeer. Tijden het driedaags grensoverschrijdend fietsarrangement geniet je van vele (Zeeuws-) Vlaamse verrassingen. Je belevenissen zijn grenzeloos!

002a Keldermanspoort 25

Even helemaal weg uit de drukke wereld? Kom dan een paar dagen naar Hulst Vestingstad. Eén van de best bewaarde middeleeuwse vestingsteden van Nederland en in 2014 door de lezers van ANWB Kampioen bestempeld als mooiste vestingstad van Nederland.
Ontdek Hulst en wandel mee over de 3,5 kilometer lange stadswallen met schitterend panorama op de historische binnenstad. De vier oude, pas gerestaureerde stadspoorten, tonen de voormalige grenzen en de statige basiliek verleidt u tot een klim van tientallen meters.